Het woonzorgcentrum

Zo lang mogelijk thuis wonen, daar zetten we maximaal op in. Maar jongdementie is onverbiddelijk. Op een gegeven moment kan permanente professionele zorgverlening de enige uitweg zijn. Jouw zorgbegeleider zoekt samen met jou uit welke oplossing het best past voor de persoon met jongdementie.

Een voorbeeld van groepswonen: WZC De Wingerd.

Het woonzorgcentrum De Wingerd stelt een groepswoning ter beschikking aan 8 mensen met jongdementie in woning 1. Wanneer deze woning volzet is, kunnen jonge bewoners ook terecht in de andere woningen van De Wingerd. De personeelsleden van uiteenlopende disciplines (zorgkundigen, verpleegkundigen, kinesitherapeut, ergotherapeut en orthopedagoog) zorgen voor een aangepast activiteitenaanbod. Dit kan zowel individueel als in groep. Nele Huwels (verpleegkundige), Ellen Bertels (orthopedagoge) en Johanna Kindermans (kinésiste) organiseren dit aanbod op maat in alle woningen van De Wingerd waar mensen met jongdementie verblijven. Woning 1 is ingericht rekening houdend met de leeftijd en de leefsfeer van deze bewoners.

Om te blijven werken aan verbetering en uitbreiding van het zorgaanbod jongdementie in De Wingerd, komt driemaandelijks de werkgroep jongdementie samen.

Contact: 

De Wingerd
Wingerdstraat 14
3000 Leuven
016 28 47 90
wingerd@wznd.be

Zorgbegeleider Kristel Denruyter
's Hertogenlaan 97
3000 Leuven
0494 84 45 75 of 016 29 50 59
Kristel.denruyter@zcjd.beHet woonzorgcentrum

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x