Cadeautips

Op zoek naar een origineel cadeau? Hier ben je aan het juiste adres. Met een leerrijk boek en/of een heerlijke fles wijn zit je altijd goed. EN je steunt meteen ook het goede doel!

Boeken

Prijs

'Dementie op jonge leeftijd' info

Nieuwe uitgave


Nieuwe uitgave: 'Dementie op jonge leeftijd'

Dit boek is een volledige gids voor jonge mensen met dementie, hun familie en hulpverleners die op zoek zijn naar een omvattend beeld bij dementie op jonge leeftijd. Experten uit Vlaanderen en Nederland beschrijven elk aspect van het leven met dementie, van symptomen en diagnose over medicatie en behandeling, tot de gevolgen voor het gezin en de bestaande vormen van ondersteuning voor alle betrokkenen. Met persoonlijke getuigenissen, concrete tips en een rijkdom aan informatie die helpt bij het herwinnen van de controle over het leven. 

Over de auteurs

Annemie Janssens is klinisch psychologe en consulente bij het Expertisecentrum Dementie Vlaams-Brabant Memo. Ze heeft bijna twintig jaar ervaring met de begeleiding en ondersteuning van jonge mensen met dementie, familie en hulpverleners. Ze legde de basis voor het nieuwe integrale zorgaanbod ‘Zorgcirkels Jongdementie’ en maakt concrete beleidsaanbevelingen over dementie op jonge leeftijd.

Marjolein de Vugt is gezondheidszorgpsychologe en hoogleraar psychosociale innovaties bij dementie aan het
Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht, en hoofd van het Alzheimer Centrum Limburg. Ze is als hoofdonderzoeker betrokken bij diverse studies naar het functioneren en de zorgbehoeften van jonge mensen met dementie en hun naasten. Zij heeft tevens ruime ervaring met de diagnostiek en begeleiding bij dementie op jonge leeftijd op de geheugenpoli van het MUMC+.

Je kan dit boek aankopen bij ECD Memo of in de boekhandel.close

€ 25.99

‘Leuvense Wereldverbeteraars’ info


Nieuw boek van journalist Luc Vanheerentals met illustraties en gedichten door Sandrine Lambert en voorwoord van Knack-journalist Walter Pauli. Dit boek handelt over wereldverbeterende initiatieven in het Leuvense die de samenleving duurzamer, socialer, rechtvaardiger… willen maken. Het betreft van onderuit gegroeide, innovatieve projecten met een maatschappelijke missie om de levenskwaliteit te verbeteren en/of het denken hierover in positieve zin te beïnvloeden. De zoektocht in milieu, mobiliteit, handel, armoede, cultuur, onderwijs, participatie, gezondheid, welzijn, landbouw, oorlog en vrede, migratie, derde wereld tot cohousing leverde meer dan 200 initiatieven op die uitgebreid of met een korte vermelding besproken worden. ‘De Leuvense Wereldverbeteraars’ is een hartverwarmend, leerzaam en bijwijlen verbluffend boek over Leuvenaars die het verschil maken’, aldus Knack-journalist Walter Pauli in zijn voorwoord.


Ook een vijftiental individuen, die al vele jaren als wereldverbeteraar in de bres staan voor een beter Leuven, worden in het boek geportretteerd: klimaatactivist Peter Tom Jones, Magda Peeters (MAAKbar), Johan Van Reeth (BUUR), Jos Vandikkelen (Velo), Griet Mertens (De Met), Luc Deneffe (De Wissel), Catherine Paulus (bemiddeling), Karin Nelissen (’t Lampeke), Stijn Devillé (Het nieuwstedelijk), Ramon Kenis (Leuvens Historisch Genootschap), eeuwige actievoerder Michel Demeyere, Wim Merckx (+) (pionier voedselstrategie), Didi De Paris (dichter bij de mensen), Farman Sabir (geëngageerd in vele sociale projecten), vredesactivist Koen Ooms, Bob Pleysier (ex-directeur Fedasil), zuster Jeanne Devos en Valentine Julien (cohousingproject Smidsehof).


De volledige opbrengst van deze boekenverkoop via ZCJD is voor ZCJD. Wie graag een boek koopt,
mag 12,50 euro overschrijven op rekeningnummer BE85 7360 3849 3506 , met vermelding 'wereldverbeteraars'. Stuur ons nadien een mail op riet.buvens@zcjd.be om te bespreken hoe het boek tot bij u geraakt. Wij voorzien een aantal afhaalpunten, maar alles is bespreekbaar, zelfs aan-huis-leverbaar en/of “opstuurbaar”.

close

€ 12.50

Alcoholgel

Koop en/of verkoop alcoholgel info

Zorg voor jezelf en steun het goede doel in India.

Doneer via de site 'Samen altijd Warmer'

close

Wijn

Prijs

Hongaarse en Italiaanse wijnen info

€ 10.00

  • {{ product.amount }} x {{ product.description }}

Naam: {{ name }}
Adres: {{ street }} {{ city }}
Telefoonnummer: {{ phone }}
E-mailadres: {{ email }}
Opmerkingen: {{ remarks }}
Tijdstip: {{ delivery_time }}

Cadeautips

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x